Izvor: RTS, 10.Jul.2023, 19:04

Лајчак и Бисљими о деескалацији ситуације на КиМ

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београд и Приштину Мирослав Лајчак и први заменик премијера привремених приштинских институција Бесник Бисљими током састанка у Братислави сагласили су се да је потребно предузети кораке за деескалацију ситуације на северу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Космета.
Мирослав Лајчак изјавио је да је у Братислави одржао интензивне разговоре са Бисљимијем у складу са изјавом ЕУ од 3. јуна, као и путу напред у примени свих споразума постигнутих до сада у дијалогу Београда и Приштине. 

Лајчак је на Твитеру истакао да је у разговору постигнут договор о предузимању првих корака у том циљу.  
Бесник Бисљими саопштио је да се са Лајчаком сагласио да је неопходно предузимање корака за деескалацију на Косову и Метохији.
"Сагласили смо се око неопходних корака за обезбеђивање ефективне и законом прописане деескалације, фокусирања на нормализацију и спровођење владавине права", написао је Бисљими на Твитеру.

Навео је да је са Лајчаком разговарао и о наредним корацима "ка пуној и праведној имплементацији Основног споразума и његовог Анекса".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.