Izvor: RTS, 02.Jul.2023, 21:29

Лајчак: Ситуација на северу КиМ и даље крхка

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак оценио је да је, упркос корацима за смањење тензија, ситуација и даље крхка на северу Косова и Метохије.
Мирослав Лајчак је на Фејсбуку написао да је провео последња два дана >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Бриселу, где је са својим тимом блиско сарађивао са међународним партнерима на координацији следећих корака у решавању кризе на северу КиМ.

"Нажалост, упркос постојању јасних корака за успешно деескалирање тензија, ситуација остаје крхка", написао је Лајчак.
Лајчак је навео да је разговарао са члановима Одбора за спољне послове Европског парламента и генералним директором Генералног директората Европске комисије за суседство и преговоре о проширењу (ДГ-НЕАР) Гертом Јаном Коопманом о ситуацији на северу КиМ и најновијим дешавањима у дијалогу Београда и Приштине.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.