Izvor: RTS, 02.Jul.2023, 17:45

Сведок: Милан Милутиновић

Милан Милутиновић је био председник Србије од  1997. до 2002. године, а по истеку мандата предао се суду у Хагу, где је био оптужен за ратне злочине по командној одговорности у току сукоба на Косову и Метохији. У фебруару 2009. године је ослобођен свих оптужби, а о годинама >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << проведеним у Хагу говорио је први пут у емисији „Сведок“. Главном и одговорном уреднику РТС-а Ненаду Љ. Стефановићу рекао је тада да нема никаквих политичких амбиција, да је у томе достигао врх. Милан Милутиновић преминуо је у 81. години.
Некадашњи председник Србије Милан Милутиновић рекао је у интервјуу у емисији Сведок да, након пет и по година које је провео у Хашком трибуналу осећај горчине постоји, али не у мери осветољубивости.

Говорио је и о петом октобру, Рамбујеу, Дејтону и политичким амбицијама.
Милан Милутиновић преминуо је у 81. години, а први потпредседник Владе Ивица Дачић најавио је да ће сахрана бити у уторак или среду.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.