Izvor: RTS, 01.Jul.2023, 10:14

Јапан: Примећени руски војни бродови код Тајвана и Окинаве

Јапанско Министарство одбране саопштило је да су у петак примећена два руска војна брода у водама недалеко од Тајвана, а у претходна четири дана код јапанског острва Окинава.
Министарство одбране Јапана саопштило је да су две фрегате класе "Стерегушчи" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << прво примећене у уторак ујутру 70 километара југозападно од острва Јонагуни у префектури Окинава, недалеко од Тајвана.
У саопштењу се наводи да су се бродови кретали водама између Јонагунија и Тајвана. “Потом су кренули ка истоку и последњи пут су примећени у петак увече у водама између острва Мијако и Окинава", каже се у саопштењу.
Слично саопштење током недеље објавио је и Тајван.
Руска агенција Интерфакс јавила је да су бродови руске Пацифичке флоте ушли у јужни део Филипинског мора ради извршења задатака у склопу увежбавања пловидбе на удаљеним морима.
Јапанска администрација саопштила је прошлог месеца да је примећена појачана активност руске војске недалеко од јапанске територије, уклјучујућу маневре са кинеским снагама, што представлја, како је наведено, "озбиљну забринутост" за јапанску националну безбедност.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.