Izvor: RTS, 30.Jun.2023, 18:20

Укинута пресуда за убиство брачног пара у Броду, понавља се суђење

Апелациони суд у Београду укинуо је првостепену пресуду којом је Д. В. осуђен на казну затвора од девет година због убиства брачног пара бошњачке националности током оружаних сукоба у Босни и Херцеговини 1992. године и наложио суду да му поново суди, објављено је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на сајту суда.
Kако се наводи, Одељење за ратне злочине Апелационог суда у Београду усвојило је жалбу браниоца окривљеног и предмет вратио првостепеном суду на поновно суђење. 
У пресуди се наводи да се жалбом браниоца окривљеног основано указује да, ни након спроведеног поступка, чињенично стање није потпуно утврђено, што је довело и до битне повреде одрадаба кривичног поступка. 
Првостепеном пресудом Д. В. је због извршења кривичног дела ратни злочин против цивилног становништа осуђен на казну затвора у трајању од девет година, а том пресудом био је оглашен кривим зато што је 18. августа 1992. године у месту Брод на Дрини као припадник српског народа лишио живота два цивила муслиманске вероисповести.
У укинутој пресудо се наводи да је тог дана у ноћним сатима, намазан црном кремом по лицу и наоружан војничком пушком, Д. В. дошао до бараке у којој су становали Р. В. и Т. В, ушао у њихов стан и из војничке пушке испалио у њих два пројектила. Р. В. и Т. В. су решњем Основног суда у Фочи од 2. јуна 2005. године проглашени за умрле с обзиром на то да њихови посмртни остаци нису пронађени.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.