Izvor: RTS, 30.Jun.2023, 14:53

Петковић: Нико не верује у Куртијеве "шарене лаже"

Директор Канцеларије за КиМ изјавио је да Приштина нема право ни по једном важећем споразуму, нити договору да формира такозвану Војску Косова, нити да наоружава припаднике тзв. косовских безбедносних снага, упркос свакодневним настојањима Аљбина Куртија да "звецка >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << оружјем и да се обрачунава са голоруким српским народом".
Петар Петковић је навео да је "једина валидна војна оружана формација на простору Косова и Метохије међународна мисија Кфора и тако мора остати, свиђало се то Куртију или не", саопштила је Канцеларија за КиМ.

Према његовим речима, нико није наиван да верује у Куртијеве "шарене лаже" о некаквим "одбрамбеним разлозима" за наоружавањем припадника тзв. косовских безбедносних снага, када му нико не прети, као и да једино претње упућује Курти, који својим једностраним потезима сваког дана показује да жели сукобе.
Како је истакао Петковић, претња за мир и безбедност на овим просторима и у регону читавог западног Балкана јесте Аљбин Курти, коме су, како наглашава, "кршење споразума, напади на Србе и глуматање непостојеће жртве део свакодневице".
"Уместо да ради на деескалацији прилика на терену и смиривању кризе коју је изазвао својим једностраним акцијама на северу Косова и Метохије, Аљбин Курти наставља да показује своје милитантно лице оружјем и пропагандним изјавама. Али заправо се иза свих тих Куртијевих порука којима само жели да у очима јавности испадне снажан, крије један слабић који је увек био мањи од маковог зрна пред председником Вучићем у свим ранијим сусретима у Бриселу", закључио је Петковић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.