Највеће интересовање за упис на ФТН, Медицински и Академију уметности

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jun.2023, 09:36

Највеће интересовање за упис на ФТН, Медицински и Академију уметности

Пријава кандидата за упис на основне и интегрисане академске студије на факултете Универзитета у Новом Саду на већини факултета је завршена. Фото: Градске инфо Електронска пријава кандидата за упис још увек траје на Правном факултету у Новом Саду, где кандидати имају могућност >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пријаве још у понедељак, 26. јуна. Такође, редовна пријава траје још увек и на Техничком факултету „Михајло Пупин“ у Зрењанину, где кандидати имају могућност пријаве у понедељак.
До сада се пријавило укупно 8.353 кандидата, за попуњавање 9.148 места предвиђених овогодишњим конкурсом.
Кандидати за наставак свог школовања на неком од факултета Универзитета у Новом Саду, највеће интересовање су показали за упис на Факултет техничких наука, Академију уметности и Медицински факултет у Новом Саду.
За упис на ФТН пријавило се укупно 2.999 кандидата за попуњавање 2.684 места ове године. На Академији уметности у Новом Саду за попуњавање 247 места пријавило се 552 кандидата, што значи да за свако упражњено место на овом факултету конкуришу 2,2 кандидата.
За упис на Медицински факултет у Новом Саду ове године пријавило се укупно 1.307 кандидата за попуњавање 726 расположивих места. После Академије уметности, ово је факултет који се налази другом месту, ако се посматра број пријављених кандидата који конкуришу за попуњавање једног упражњеног место. За попуњавање сваког места на Медицинском факултету конкурисало је 1,8 кандидата.
Фото: Градске инфо Број пријава у односу на број расположивих места на факултетима Универзитета у Новом Саду можете погледати на сајту Универзитета у Новом Саду.
Пријемни испити за упис на факултете почели су 19. јуна на Академији уметности у Новом Саду, а завршиће се најкасније до 04. јула 2023. године на свим факултетима.
Прелиминарне ранг-листе биће објављене најкасније до 05. јула, а коначне до 11. јула 2023. године.
Raspisan Konkurs za smeštaj studenata u studentske domove

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Највеће интересовање за упис на ФТН, Медицински и Академију уметности се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.