Izvor: RTS, 22.Jun.2023, 06:04

Други дан мале матуре - ђаци полагали тест из математике

Другог дана тродневне мале матуре будући средњошколци полагали су тест из математике, док ће сутра полагати тест знања из предмета по избору који је ове године заменио комбиновани тест.
Ђаци су у среду започели полагање мале матуре тестом из >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << матерњег језика, а данас су полагали тест из математике.
У петак их први пут очекује тест знања из предмета по избору који је ове године заменио комбиновани тест.
Највише ученика одлучило се за тест из биологије (38 одсто), следи географија (29 одсто), историја (16 одсто), хемија (9 одсто) и на крају физика (8 одсто).
Родитељи ће увид у прелиминарне резултате имати 25. јуна од 8 часова на порталу Моја средња школа, на којем ће током 25. и 26. јуна моћи да поднесу и приговор на резултате завршног испита.

И ове године листа жеља моћи ће да се поднесе путем портала Моја средња школа, уз могућност неограничених измена и допуна до 2. јула 2022. године.
Родитељи ће 3. јула од 8 часова на порталу имати увид у листу ученика распоређених по образовним профилима и смеровима у средњим школама.
За упис ученика у први разред средње школе за школску 2023/2024. годину, планирано је укупно 75.853 места.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.