Izvor: RTS, 12.Jun.2023, 22:14

Вучић: Веома са забринут због ситуације на Косову и Метохији, очекујемо извештаје Лајчака и Бореља

Председник Александар Вучић рекао је да веома брине због ситуације на Косову и Метохији и да је ситуација веома тешка.
Александар Вучић је за ТВ Хепи изјавио да веома брине због ситуације на Косову и Метохији и да је ситуација веома тешка.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Сутра се, додао је, очекују извештаји европских званичника Мирослава Лајчака и Жозепа Бореља, и први предлози за различите мере.
“За нас је важно како ће то да изгледа“, истакао је председник.
"Прикупљено 93.000 комада оружја и више од 3,2 милиона метака" Вучић је навео да је до вечерас прикупљено 93.000 цеви и минско експлозивних средстава и више од 3,2 милиона метака различитог калибра.
"Наше је да покушамо да дигнемо главу после тешких тренутака кроз које смо прошли", рекао је Вучић поводом сутрашњег обележавања 40 дана од масакра у Малом Орашју и Дубони.
Подсетио је да је прошао дан откако је обележено и 40 дана од ужасног масакра у школи "Владислав Рибникар" у Београду.
"Молим грађане да пробамо да зауставимо ширење мржње" Вучић је истакао да лаж и мржња никада неће победити љубав и подршку.
"Вечерас да пробам да замолим, као председник земље у којој сви живимо, да покушамо само ту врсту мржње да зауставимо, у којој имате право да некога обесите на луткама и некога да стављате у затворска одела. Јел' то борба против насиља? Такође бих замолио и посланике из свих партија на власти, који не подржававају бивши режим или опозицију, да не користе исте речи као и они", поручио је Вучић.
Рекао је да све мисли различито од "Бјелогрлића и Марића" и да је поносан што са њима ни у чему није сагласан.
Вучић сматра да је опозиција покушала да искористи трагедије које су задесиле друштво и додао да ту има много политичких и тајкунских интереса.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.