Izvor: RTS, 11.Jun.2023, 14:53

Шесточлана породица из Медвеђе коначно добила свој дом

У Медвеђи је завршена прва од пет кућа за социјално угрожене вишечлане породице. Дом је добила шесточлана породица Миленковић после више од четврт века подстанарског живота.
Кад се оствари сан срце је пуно, а узбуђење велико. Миленковићи су коначно >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << дочекали свој кров над главом.

Тања Миленковић каже да је пресрећна, док Драган истиче да имати свој дом значи слободу.
“Свој дом, своја слобода, у сваком случају не знам ко би рекао да може да буде горе, може да буде само боље“, каже Драган.
У кући је све ново. Опремљена кухиња, купатило и две дечје собе за две ћерке и два сина.
“Не могу да верујем да се сетио неко и да је испао тако велики човек да пружи све ово“, рекла је Валентина.
Ово је прва кућа за социјално угрожене вишечлане породице, а акцију организују Епархија нишка, општина Медвеђа и организација Срби за Србе из Чикага.
Објекат за Миленковиће од 60 квадрата завршен је за само месец дана, а у изградњу је уложено 45.000 евра.
“Циљ нам је да у овој години изградимо укупно пет кућа, да би се збирнуле и остале породице којима је потребан кров над главом“, истиче епископ нишки господин Арсеније.
Кети Фенслоу из организације “Срби за Србе“ из Чикага задовољна је изградњом дома за Миленковиће.
"Ја сам рођена у Београду и кад сам била мала отишла сам са мајком у Америку. У овој хуманитарној организацији радим двадесет година и морам да вам кажем да никад нисам била срећнија", навела је Кети Фенслоу.
Општина Медвеђа и цела Горња Јабланица има највише вишечланих породица на југу Србије. Свака помоћ овим људима, локалној самоуправи и целокупном становништву овог краја много значи. "Ово је велика ствар за Медвеђу, када су држава и црква присутни, ми смо безбрижни и знамо да имамо будућност овде", наводи Драган Кулић, председник општине.
Нова кућа, нови почетак, нова нада за Миленковиће, али и за све становнике Медвеђе да бољи дани тек долазе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.