Izvor: RTS, 07.Jun.2023, 12:09

Вучић: Сарадња Војске Србије и Националне гарде САД важна основа за мир у региону

Председник Србије Александар Вучић примио је начелника Бироа Националне гарде САД генерала Данијела Р. Хокансона и у разговору истакао да је наша земља, уз очување своје војне неутралности, спремна да унапређује партнерску сарадњу са америчком војском у циљу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << одржања мира и стабилности у региону и шире.
Говорећи о најновијем развоју догађаја на Косову и Метохији, председник Вучић је детаљније обавестио генерала Хокансона о узроцима ескалације насиља и, у том контексту, захвалио на ангажману и јасним порукама америчке стране у смиривању тензија изазваних једностраним актима приштинских власти, саопштила је Канцеларија за сарадњу с медијима председника Републике.

Како се наводи, генерал Хокансон је захвалио председнику Вучићу на лидерству у тешкој ситуацији, а без којег би мир и стабилност у региону били угрожени. Он је такође истакао велики допринос Војске Србије у мировним мисијама у свету.
Том приликом се разговарало и о различитим конкретним начинима сарадње Србије и САД у области одбране, каже се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.