Izvor: RTS, 05.Jun.2023, 20:20

Снажно невреме захватило Александровац и Косјерић, нови проблеми у општини Коцељева

Општину Александровац у касним поподневним сатима захватило је снажно невреме праћено јаком кишом и градом. Због штете причињене у самом граду проглашена је ванредна ситуација. Невреме је захватило и општину Косјерић, излили су се бујични потоци и поплавили двадесетак >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << објеката. Обилна киша и коцељевачком крају, где је већ десетак дана на снази ванредна ситуација због проблема од претходних падавина.
Јако невреме праћено обилним падавинама и градом у касним поподневним сатима захватило је општину Александровац. Највећа штета причињена је у самом граду где је Штаб за ванредне ситуације заседао током вечери и прогласио ванредну ситуацију .
Поплављене су породичне куће, оштећена је путна инфраструктура, а вода је продрла и у кухињу предшколске установе "Наша радост" због чега градски вртић неће радити наредних дана док се вода не повуче и не изврши потпуна дезинфекција.
Екипе су на терену и радиће се током ноћи. Због високог водостаја реке Расине поједини делови града су одсечени јер се не може преко моста меехаанизаацијом.
Ванредна ситуација је, осим у Александровцу, проглашена и на подручју више месних заједница.
Обилне падавине и коцељевачком крају. Излили су се Расница и Лукинац и бројни потоци.
Под водом су пољопривредно земљиште и путеви. У општини Коцељева је ванредна ситуација већ десетак дана због проблема изазваних претходним падавинама и изливањем водотока.
Јако невреме касно после подне захватило је и општину Косјерић. У МЗ Брајковићи излили су се бујични потоци и поплавили двадесетак објеката, али су ватрогасно-спасилачке екипе на терену и вода се избацује пумпама.
Нема опасности по становништво, а вода се повлачи из објеката. И пут Косјерић–Ваљево отворен је за саобраћај, који је био у прекиду. Има штете и на пољопривредном земљишту и на инфраструктури.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.