Izvor: RTS, 05.Jun.2023, 19:40

Оптужен осумњичени за позивање на насилну промену уставног уређења

Више јавно тужилаштво у Београду поднело је данас Вишем суду у Београду оптужни предлог против М. Б. (66) због сумње да је извршио кривично дело позивање на насилну промену уставног уређења 8. маја током протеста "Србија против насиља".
Тужилаштво >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је у оптужном акту предложило суду да окривљеног огласи кривим и осуди на казну затвора од две године, саопштило је Више јавно тужилаштво у Београду.
Такође је предложило да му суд продужи притвор због опасности да би у кратком временском периоду могао да понови кривично дело.
У оптужном предлогу се наводи да постоји оправдана сумња да је окривљени 8. маја 2023. око 18 часова на Тргу Николе Пашића у Београду током протеста "Србија против насиља", у намери угрожавања уставног уређења Републике Србије, позвао да се силом промени њено уставно уређење, свргну највиши државни органи и њихови представници, односно Народна скупштина и председник Републике Србије Александар Вучић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.