Izvor: RTS, 04.Jun.2023, 11:36

Мађарска полиција уноси промене на прелазу Реске, путници ће се делити према држављанству

Ради убрзања преласка мађарске границе, на највећем граничном прелазу Реске, који се граничи са Хоргошем, мађарска полиција ће од 5. до 26. јуна распоређивати путнике у коловозне траке за контролу према држављанству путника.
То значи да ће возачи >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << путничких возила, према светлосној сигнализацији на прелазу, бирати улазно-излазне терминале према томе да ли имају пасош Европске уније или су држављани земаља ван Уније.

Мађарска полиција то објашњава различитим процедурама провера и граничних контрола на које их обавезују међународни уговори.
Саобраћај на граничном прелазу Реске ће бити делимично измењен у складу са овом одлуком, те се путницима саветује да прате постављене знакове и упуства полицајаца и граничара.
"Редовно преиспитујемо ефикасност процедура преласка границе и смањење чекања сматрамо приоритетом. Ово је експериментални период, а ако се покаже да доприноси ефикаснијем преласку границе, могуће да ће се примењивати трајно", наводе у мађарској полицији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.