Izvor: RTS, 01.Jun.2023, 15:56

Борба за живот

Томислав Динић из Јелашнице код Ниша је самохрани отац који брине о 15-годишњем сину коме је пре пет година дијагностикован тумор на мозгу. Док се Душан није разболео, Томислав је израђивао уникатни намештај од дрвета и друге украсне предмете. Да би поново успешно >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << стварао потребна му је бржа, савременија машина за обраду дрвета.
Томислав Динић је тих, миран човек. На живот, који је у потпуности посветио болесном сину, се не жали. Једино каже да због тога више не улази често у радионицу.

"Тенутно немам времена због ситуације у којој се налазим иначе раније сам радио. Најчешће правим иконе, уникатни намештај. Све од дрвета што постоји. Икона, Пресвета мајка Богородица, коју сам почео и не могу да је завршим, у процесу је израде", каже Томислав Динић.
У кући су предмети које је израдио од племенитог дрвета још давно, чак и Ајфелова кула од палидрваца, али купаца за овакве уникате нема. Волео би, каже, да набави савременију машину од ове коју има, да би се, пре свега, одужио многим дародавцима.
"Захвалио бих се свим људима добре воље који су ми до сад помогли и који ми помажу. Можда бих хтео касније да ја, ако некоме значи моја помоћ, да у том смислу помогнем нешто на мој начин, колико сам у могућности. Ако бих набавио ту ЦНЦ машину да евентуално убрзам тај процес производње", објашњава Томислав Динић.
Душан је тешко болестан. Томислав каже да је сада мало боље после низа операција и интервенција за постављање сонде за исхрану и отвора на врату за дисање, низа зрачења, лечења цитостатицима, инфекција... Иако је сваки дан у њиховој кући веома тежак, Томислав не одустаје.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.