Izvor: RTS, 31.Maj.2023, 17:42

Млада нада прокупачког спорта

Прокупље је било славно по боксу у коме је овај град имао такмичаре европског и светског реномеа. У годинама пред нама то би могло да се догоди у сасвим другом спорту јер се спортиста таквог формата од малена ствара у Гимнастичком клубу Топличанин. Он је репрезентативац, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << победник на државном првенству и освајач бројних међународних награда.
Урош Грујић четрнаестогодишњи гимнастичар кадетски је шампион државе у вишебоју по справама, на коме је освојио пет златних и једну бронзану медаљу. Подједнако је успешан на партеру, разбоју, вратилу и прескоку. Његова омиљена дисциплина је коњ са хватаљкама на коме је запажене резултате остварио и у сениорској конкуренцији.


"Узор ми је Мирослав Церар. Надам се да ћу ја као он да доносим медаље са великих такмичења. Да би то успео са мојим тренером радимо напорно и пратимо сва дешавања у гимнастици да не заостајемо за другима", истиче Урош.

"Урош је најбољи гимнастичар нашег клуба што је доказао на свим клупским такмичењима, значи како на нашој државној сцени тако и на међународној сцени. Он је велика нада не само Прокупља већ и целе Србије и ми верујемо у њега."Предраг Младеновић, тренер ГК Топличанин Прокупље.

На гимнастичким справама први пут се опробао са три и по године. Репрезентативац је постао са шест година и до сада освојио 106 медаља од чега је 56 златних, 28 сребрних и 22 бронзана одличја.
 

"Није ми тешко да се одрекнем било чега да би био успешан на спортском пољу. Гимнастици сам посвећен сто посто али тако и несмем да дозволим да школа трпи и трудим се да будем што бољи", додаје Урош.

"Пуно је одрицања што се тиче спорта, његовог такмичења, одласка на такмичења, тренинзи, школа… Ми се боримо, трудимо се колико год може, помажемо му доста. Он је задовољан, срећан, што је нама најбитније да у спорту покаже те резултате", каже Никола Грујић, Урошев отац.

Спортски сан младог Уроша, као и код свих великих спортиста, су Олимпијске игре. Нада се да ће испунити норму и пунолетством задовољити и основни критеријум за Лос Анђелес 2028. године.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.