Izvor: RTS, 29.Maj.2023, 19:38

Лавров: Ситуација на Косову алармантна, може се десити велика експлозија

Ситуација на Косову је алармантна, може се десити велика експлозија у центру Европе, рекао је новинарима у Кенији руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
Сергеј Лавров је упозорио, поводом ситуације на КиМ, да се може десити велика експлозија >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у центру Европе, управо на месту где је 1999. године НАТО извршио агресију против Југославије.

"Прекршили су све принципе Хелсиншке повеље и других докумената ОЕБС-а. Ситуација је алармантна, али Запад је кренуо путем тоталног потчињавања свих који на било који начин износе своје мишљење", нагласио је Лавров.
Подсетио је на одлуку о подизању борбене готовости Војске Србије.
"Знате коју је одлуку донео председник Вучић. Војска је у стању борбене готовости, на граници је. Ту одлуку је донео председник Србије, народ Србије, и Срби који се боре за своја права на северу аутономне покрајине Косово", рекао је Лавров.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.