Izvor: RTS, 06.Maj.2023, 17:46

Упозорење МУП-а грађанима – лажни снимак пуцњаве кружи интернетом

На друштвеним мрежама појавио се лажни снимак насиља и пуцњаве у којем се наводи да је реч о злочину у Основној школи "Владислав Рибникар". МУП саопштава да је снимак лажан и позива грађане да не шире панику.
Министарство унутрашњих послова обавештава >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << јавност да је снимак који се појавио на друштвеним мрежама, а који наводно показује тренутак пуцњаве у Основној школи "Владислав Рибникар" на Врачару у којој је смртно страдало осам ученика и радник обезбеђења, а повређено шест ученика и наставница, лажан.
Министарство унутрашњих послова интензивно ради на идентификацији и проналаску особе која је објавила овај лажни снимак, а који је додатно узнемирио грађане.
Министарство још једном апелује на све грађане да у светлу свих немилих догађаја очувамо разумност и стабилност поготово када су у питању наша деца која информације прате из различитих извора и медија.
Неопходно је да њихови профили на друштвеним мрежама буду под родитељском контролом, али је једнако важно да одрасли покажу највиши степен одговорности и не објављују и не деле непроверене и непримерене садржаје на друштвеним мрежама.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.