Izvor: RTS, 06.Maj.2023, 14:46

Руски писац Прилепин повређен у експлозији бомбе, ухапшен осумњичени

Познати руски писац Захар Прилепин повређен је у експлозији аутомобила бомбе у региону Нижњи Новгород. Ухапшен осумњичени.
Аутомобил који је возио Захар Прилепин дигнут је у ваздух на ауто-путу у Нижњем Новгороду, приликом чега је Прилепин задобио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << преломе и потрес мозга, а његов возач је погинуо.
Осумњичени за умешаност у покушај убиства руског писца Захара Прилепина приведен је у области Нижњег Новгорода, саопштено је из руског Министарства спољних послова.
Портпаролка министарства Марија Захарова је за напад на Прилепина окривила Украјину и Запад.
''Чињеница је да су Вашингтон и НАТО створили још једну међународну терористичку ћелију - режим у Кијеву'', написала је Захарова на Телеграму и оценила да је ''директна одговорност'' на САД и Великој Британији.
"Молимо се за Захара“, додала је Захарова.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.