Izvor: RTS, 30.Apr.2023, 16:57

Маск уводи још једну новину на Твитеру - медији ће моћи да наплаћују читање текстова

Власник "Твитера" Илон Маск саопштио је да ће та друштвена мрежа од следећег месеца увести опцију која ће медијима дати могућност да наплаћују читање својих текстова.
"Увођењем следећег месеца, платформа ће омогућити медијским издавачима да једним >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << кликом наплаћују корисницима по тексту. То омогућава корисницима који се не би пријавили за месечну претплату да плате цену по тексту када желе повремено да их прочитају", написао је Илон Маск на свом Твитер налогу.

Истиче да би то требало да буде од велике користи и за медијске организације и за јавност.
Откако је у октобру прошле године преузео "Твитер", Маск је увео низ промена у покушају да повећа приходе компаније.
Нови власник је смањио број запослених са 7.500, на око 1.500 људи, а једна од новина је и премијум услуга Твитер блу која претплатницима, обележеним плавом квачицом, гарантује додатне опције и погодности, укључујући већу видљивост твитова, могућност да објављују дуже твитове и накнадно их уређују, као и мањи број реклама.
Са налога корисника који су плаву ознаку добили бесплатно на основу ранијих правила, квачице су 20. априла почеле да нестају, као и "етикете" на налозима медијских организација, али је покретање Твитер блуа пошло по злу, па су појединим налозима са више од милион пратилаца плаве ознаке враћене.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.