Izvor: RTS, 21.Apr.2023, 11:14

Вучић и Брамерц о процесуирању ратних злочина и несталима

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са главним тужиоцем Механизма за међународне кривичне трибунале Сержом Брамерцом.
Током састанка, председник Вучић и тужилац Брамерц разговарали су о наставку сарадње између Механизма >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и Србије, регионалној сарадњи у процесуирању ратних злочина, као и о питању проналажења несталих особа.

Председник Вучић је том приликом истакао да је Србија доследна у настојањима да се оствари правда за ратне злочине и открију нестала лица током ратних сукоба деведесетих година. Такође је додао да ће Србија наставити да се озбиљно и одговорно односи према сарадњи са Механизмом, уз акценат на унапређењу регионалне правосудне сарадње.
Главни тужилац Брамерц је указао на предмет "Шешељ" и на чињеницу да се не поштује суд, те је затражио од Србије да се по том питању понаша одговорно, али је и поздравио улогу Србије у регионалним напорима у области кажњавања ратних злочина, оценивши да је директан ангажман српских власти и Тужилаштва дао резултате и решио проблеме, те да би у том смеру требало наставити.
Председник Вучић поздравио је континуирано ангажовање тужиоца Брамерца и подршку коју пружа напретку Србије ка националним циљевима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.