Izvor: RTS, 10.Apr.2023, 17:53

Челенџ куп на Рзаву окупио више од шестсто такмичара из Србије и региона

Протеклог викенда је у Ариљу је одржан трећи "Рзав челенџ куп", који је окупио рекреативце, спортисте и љубитеље фитнеса. Учествовало је више од 600 такмичара који су своју кондицију тестирали у природном амбијенту једне од најчистијих река у Србији. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Прохладно априлско јутро, температура тек који степен изнад нуле. То није поколебало љубитеље спорта из земље и региона да се окупе на овогодишњем "Рзав челенџ". Учесници су температуру подигли загревањем уз осмех, а позитивна енергија их је носила током целе трке.

"Суштина учешћа на оваквим врстама трка јесте да покажете себи колико можете да пређете неке своје границе, да направите један корак изнад", каже Слађана Вуловић, из Београда.
"Прелепо дружење у природи и љубитељ ко је спорта, ово је врхунско за рекреацију, за рекреативно бављење спортом", сматра Обрад Бабић, из Лајковца.
"Прије свега много је нових познанстава, спортска енергија, спортска је прича. Нема ове свакодневне лоше енергије међу људима, тако да то је један од начина зашто ово подржавам и зашто долазим на овакве догађаје", наводи Балша Зајић, из Подгорице.
А организатори се труде да сваке године учесници још боље упознају природне лепоте Рзава и да покажу физичку спремност на стази и изазовним препрекама.
"Имали смо ове године 2 стазе, 15 и 7 километара. Исто су промењене. Сваке године се трудимо да променимо стазу да буде другачија, да би људи поново дошли, видели нешто ново. Трудимо се пошто је "Рзав Челенџ" и сама наша река, једна од најчистијих река, трудимо се да искористимо реку и да људи све то мало виде природу", објашњава Радован Савић, организатор "Рзав Челенџ".
Туристичка организација Ариља подржала је ово такмичење, као увод у овогодишњу сезону на Рзаву, реци која је многима замена за море, а зато се организује и регата.
"У мају, када временске прилике буду дозволиле, односно водостај Рзава. Након тога у летњем периоду можемо очекивати велики број гостију, који су навикли да дођу на Рзав, јер је иначе рзавска вода хладна, па јако прија у врелим летњим месецима", истиче Славица Јовашевић, из Туристичке организације Општине Ариље.
Такмичаре је након трке, на прохладном пролећном дану угрејао пасуљ из војничког казана. Без обзира на то какво ће време бити наредне године, многи већ сада планирају да поново учествују.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.