Izvor: RTS, 09.Apr.2023, 08:16

Папа Фрања: Снага Ускрса подстиче да одгурнете сваки камен разочарања и неповерења

Католици, протестанти, англиканци и друге западне хришћанске цркве прослављају највећи хришћански празник, ускрснуће Исуса Христа. Папа Фрања је током традиционалног ускршњег бдења у Базилици Светог Петра у Ватикану, осудио "ледене ветрове рата" и друге неправде >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у свету које потресају вернике.
Путовање од туге до неописиве радости је једно на које смо сви позвани, поручио је папа Фрања у својој беседи пред око осам хиљада верника.

Говорећи о горчини, ужасу и разочарању које многи осећају у данашње време, папа је позвао на престанак свих ратова. Чак и када људи мисле да је извор наде пресушио, каже, не треба остати замрзнут у осећању пораза, већ тражити унутарње ускрснуће уз Божју помоћ. 
"Понекад се можемо осећати уморно од преузимања ризика у овом хладном свету, понекад беспомоћно и обесхрабрено пред силом зла и сукобима који кидају све односе, пред равнодушношћу и калкулантством који као да превладавају у друштву, пред корупцијом, ширењем неправде и леденим ветровима рата'', рекао је папа. 
"Данас вас снага Ускрса подстиче да одгурнете сваки камен разочарања и неповерења. Бог је мајстор у одбацивању каменова греха и страха. Бог жели да обасја наше свето сећање и да оживи наш први сусрет са њим. Памтите и наставите напред'", навео је папа. 
Током мисе папа Фрања је крстио осморо људи који су прихватили католичанство. Због ниских температура није водио процесију Крижног пута на Велики петак, јер су му лекари препоручили да буде опрезан након прележаног бронхитиса.
Врховни поглавар римокатолика предводиo je данас ускршњу мису на Тргу светог Петра, а затим je са централног балкона истоимене Базилике, упутиo свој благослов у традиционалној посланици Урби ет Орби, граду и свету.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.