Izvor: RTS, 06.Apr.2023, 15:36

Брнабићева са председником Гвинеје Бисао

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се са председником Гвинеје Бисао Умаро Сисоко Ембало са којим је разговарала о билатереалним односима и економској сарадњи.
Премијерка Ана Брнабић је истакла да је Србија поносна на вишедеценијску >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << историју одличних односа и да је неопходно радити на њиховом унапређењу у свим областима, имајући у виду недовољно искоришћене потенцијале.

Нагласила је да је Србија спремна да уложи додатне напоре у правцу интензивирања и повећања спољнотрговинске размене, као и у развоју других видова сарадње са посебним акцентом на образовање, пољопривреду, туризам, ИТ сектор и спорт.
Председник Гвинеје Бисао у разговору je оценио да две земље имају одговорност да негују пријатељство и традиционалне односе које их кроз историју повезују, и изнео увереност да ће то пријатељство наставити да негују и будуће генерације.
Председник Гвинеје поздравио је потписивање Споразума између Владе Србије и Владе Републике Гвинеје Бисао о укидању виза за носиоце дипломатских службених и специјалних пасоша и Меморандума о разумевању о успостављању механизама политичких консултација између Министарства спољних послова Србије и Министарства спољних послова Републике Гвинеје Бисао.
Претходно се у Палати "Србија" састао са председником Србије Александром Вучићем.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.