Izvor: RTS, 03.Apr.2023, 20:56

РХМЗ упозорава на јаке падавине, током ноћи снег и у нижим пределима

Републички хидрометеоролошки завод саопштио је да се током вечери очекују јаче падавине, док се у брдско-планинском подручју југозападне Србије најављује јак снег. У току ноћи и сутра, снег ће падати и у нижим пределима.
Појачане падавине очекују >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << се током ноћи, прво на југу и истоку Србије, где ће у низијама пасти од 20 до 40 милиметара по метру квадратном кише за 12 часова, понегде и више. У брдско-планинском подручју југозападне Србије очекује се јак снег, саопштио је РХМЗ.

У току ноћи, РХМЗ прогнозира прелазак кише у снег и у нижим пределима.
Најинтензивније снежне падавине очекују се у другом делу ноћи, сутра ујутро и пре подне - у нижим пределима Југозападне, Западне и Централне Србије стварање снежног покривача висине од 10 до 30 центиметара, локално и више, а на планинама и до 50 центиметара новог снега уз стварање снежних наноса услед јаког северозападног ветра.
У осталим крајевима снежни покривач ће бити мањи.
Падавине ће сутра после подне ослабити, али се потпуни престанак снега очекује тек у среду.
Снег и у Београду У Београду, у другом делу ноћи, сутра ујутро и пре подне очекују се интензивне снежне падавине уз стварање покривача висине од 10 до 20 центиметара у граду, а на Авали, Космају и у шумадијском делу периферије и до 30 центиметара влажног снега.
Сутра после подне слабљење снега, а потпуни престанак падавина очекује се у среду током дана.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.