Izvor: RTS, 03.Apr.2023, 18:00

Брнабићева са члановима делегације Атлантског савета

Председница Владе Ана Брнабић састала се са члановима делегације Атлантског савета.
Премијерка је поручила да је Србија чврсто опредељена да унапређује свеукупну билатералну сарадњу са САД, указавши да су САД тренутно Србији најзначајнији партнер >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у размени услуга, као и да све више компанија из САД долази да улаже у Србију због значајно унапређеног пословног амбијента, саопштено је из Владе.

Говорећи о ситуацији у региону, премијерка је истакла да је за Србију од кључног интереса очување стабилности и интензивирање сарадње у региону у свим областима.
У том смислу, премијерка је оценила да се иницијатива "Отворени Балкан" показала као веома ефикасан формат, јер омогућава повезивање и сарадњу региона, бржи проток људи и робе, као и свеукупни напредак који треба да обезбеди мир и стабилност.
Премијерка је и овом приликом истакла неопходност стриктног и неселективног испуњења свих раније договорених обавеза у оквиру дијалога Београда и Приштине, а пре свега, преузетих обавеза у вези са формирањем Заједнице српских општина.
Виши директор Европског центра Атлантског савета Јорн Флек пренео је намере ове организације да допринесе очувању мира и стабилности на Западном Балкану, као и спремност да допринесу бољој регионалној сарадњи и повезаности.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.