Izvor: RTS, 31.Mar.2023, 17:44

Тамара Вучић и Емине Ердоган у Њујорку о екологији и културној размени

Супруга председника Републике Србије Александра Вучића, Тамара Вучић састала се, током боравка у Њујорку поводом обележавања Међународног дана нултог отпада, са супругом председника Републике Турске Реџепа Тајипа Ердогана, Емине Ердоган, након чега је присуствовала >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ифтар вечери чији је домаћин била прва дама Турске.
Тамара Вучић је са Емине Ердоган разговарала о заштити животне средине, нултом отпаду, као и даљим могућностима за повећање степена заштите природе, који представљају кључ очувања екологије.
Тема разговора била је и билатерална сарадња, са посебним акцентом на размени у домену културе, а саговорнице су размениле мишљења и на тему проблема прекомерне тежине у школском узрасту деце и разговарале о искуствима и корацима потребним да би се дошло до промена у домену исхране и здравог начина живота у дечјем узрасту.
Супруга председника Републике Тамара Вучић још једном је изразила саучешће народу Турске због разорног земљотреса који је погодио ту земљу крајем фебруара ове године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.