Izvor: RTS, 31.Mar.2023, 14:26

Заплењени дијаманти и дукати на прелазу Вршка чука

Цариници су на граничном прелазу Вршка чука, у сарадњи са полицијом, открили и запленили 13 дијаманата, шест дуката и једну златну плочицу, саопштила је Управа царина.
Прекршај је, како се наводи, откривен када је за детаљан преглед на излазу из земље, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << издвојен аутомобил страних регистарских ознака, којим је из Немачке ка Бугарској сам путовао 65-годишњи пензионер.
Мада је рекао да нема ништа да пријави, цариници су у његовој торби пронашли разне непријављене драгоцености, међу којима и кутијицу са 10 белих и три црна дијаманта.
Поред тога, међу гардеробом је пронађено и шест златника од којих су четири са почетка ХХ века из 1913. и 1915. године, као и једна златна плочица.
"Подсећамо путнике да је приликом преласка границе најсигурније да пријаве све драгоцености које носе са собом и да тако избегну потенцијални ризик да им оне буду привремено или трајно одузете. То се односи како на лични накит који путници носе на себи или у пртљагу, тако и на инвестиционо злато у облику плочица, полуга и новчића", закључује се у саопштењу Управе царина.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.