Izvor: RTS, 30.Mar.2023, 08:11

Пад "црних јастребова", судар хеликоптера у Кентакију

Неколико људи је погинуло када су се два америчка војна хеликоптера сударила у округу Триг у Кентакију, у близини базе Форт Кембел.
Портпарол Канцеларије за односе са јавношћу Форт Кембела навео је да је "статус чланова посаде непознат у овом тренутку", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << као и да је команда фокусирана на бригу о војницима и њиховим породицама.

Хеликоптери "црни јастреб" из 101. ваздушно-десантне дивизије били су на рутинској мисији обуке када су се срушили око 22 часа, по локалном времену, рекли су званичници.
Гувернер Анди Бешир из Кентакија је рекао да је примио "ране извештаје о паду хеликоптера и да се очекује да ће бити смртних случајева".
Округ Триг, где се догодила несрећа, налази се око 40 километара северозападно од Форт Кембела, војне установе на граници Кентакија и Тенесија.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.