Izvor: RTS, 12.Feb.2024, 16:59

Пожар и експлозије у забавном парку у Гетеборгу – нема повређених, густ дим над градом

У забавном парку Лисеберг у Гетеборгу избио је велики пожар. Ватра је захватила део парка са воденим активностима који је требало да буде отворен на лето. Пламен је узроковао и неколико експлозија. Нема повређених, а густ дим се надвио над већим делом Гетеборга >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << због чега се грађанима саветује да не отварају прозоре.
Велики пожар је избио на тобогану воденог дела забавног парка Лисеберг у шведском граду Гетеборгу, преноси шведски јавни сервис СВТ.
Пожар се брзо проширио и захватио већи део парка. Ватра је узроковала и неколико експлозија, а надлежни не могу да процене када би пожар могао да буде угашен.
Свим грађанима који станују у околини Лисеберга саветује се да не излазе напоље, као и да затворе врата, прозоре и вентилационе отворе.
Гости из оближњег хотела и запослени у пословним зградама су евакуисани.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.