Američke rakete u Poljskoj mogu dopreti do Kalinjingrada

Izvor: B92, 10.Feb.2019, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Američke rakete u Poljskoj mogu dopreti do Kalinjingrada"

Moskva -- U zoni dometa raketa "himars“ nalazi se Kalinjingradska oblast, izjavio je član Komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Oleg Morozov.

Te rakete Poljska namerava da kupi od SAD.

Morozov je naglasio da odluka Varšave nije toliko povezana sa vojnim pitanjima, jer jedan divizion „himarsa“ ništa ne rešava.

"To je neka vrsta zakletve NATO-u i SAD. To je potvrda antiruskog kursa, jer teško je zamisliti druge potencijalne ciljeve tih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << raketa, osim Kalinjingradske oblasti“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, takva odluka ne čini Evropu bezbednijom.

Ranije je ministar odbrane Poljske Mariuš Blaščak izjavio da će Poljska potrošiti 414 miliona dolara na kupovinu raketnih sistema od Sjedinjenih Američkih Država.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Američke rakete u Poljskoj mogu dopreti do Kalinjingrada

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2019

"U zoni dometa raketa 'himars' koje Poljska namerava da kupi od SAD nalazi se Kalinjingradska oblast", izjavio je član Komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Oleg Morozov...Morozov je naglasio da odluka Varšave nije toliko povezana sa vojnim pitanjima, jer jedan divizion "himarsa" ništa...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.