ŽELITE KVALITETNIJU SPERMU? Ovo MORATE da izbegavate kako bi sačuvali vaše reproduktivno zdravlje

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2017, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽELITE KVALITETNIJU SPERMU? Ovo MORATE da izbegavate kako bi sačuvali vaše reproduktivno zdravlje

Izbegavajte ovo.

Kažu da zdravlje na usta ulazi, pa tako zdrave životne navike u velikoj meri utiču na sve segmente našeg života, posebno kada je reč o reproduktivnom zdravlju.

Ono šta jedete ne samo da utiče na vaš struk, već takođe ima značajan uticaj i na zdravlje vaše sperme. Prema navodima magazina "Hjuman Reprodakšn", muškarci koji jedu hranu sa više omega 3 masnih kiselina imaju zdraviju spermu u odnosu na one muškarce koji ne konzumiraju dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovih esencijalnih nutrijenata. Ovo su neki od bazičnih saveta za očuvanje snažne i zdrave sperme.

POJAS ZA TERETANU: Evo šta sve treba da znate pre nego što počnete da ga koristite

Vežbači dok treniraju uglavnom se fokusiraju na izgradnju mišića, zdravlje srca i lepšu figuru svog tela, ali nisu ni svesni da upravo dobar trening u teretani pomaže da spermatozoidi budu snažniji. Istraživanja su pokazala da redovni treninzi povećavaju proizvodnju testosterona, koji pak pomaže boljem stanju spermatozoida.

Naravno, vi ne pušite. Međutim ukoliko se aktivno družite sa pušačima ili redovno odlazite u zadimljene barove, možete značajno uticati na oštećivanje DNK strukture spermatozoida. Određene statistike su pokazale da nema previše razlike u kvalitetu sperme između pušača i onih muškaraca koji spadaju u grupu pasivnih pušača.

NIKAD ZGODNIJA: Ninu prozivaju da je ANOREKSIČNA a kada vidite njene noge zastaće vam dah (FOTO)

Držanje laptopa u krilu ili sedenje na zagrejanom sedištu u automobilu povećava temperaturu skrotuma, što sa druge strane ima velike implikacije na loše stanje vaših spermatozoida.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.