ZAR PO NJEMU?! Ovako je Đorđe Božović GIŠKA dobio legendarni nadimak! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2018, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAR PO NJEMU?! Ovako je Đorđe Božović GIŠKA dobio legendarni nadimak! (VIDEO)

Bio je krupne građe...

Đorđe Božović Giška (Peć, 16. septembar 1955. — okolina Gospića, 15. septembar 1991) je bio srpski i balkanski kriminalac, sportista i osnivač Srpske garde, paravojne formacije SPO-a.

Poznato je da je bio saradnik Državne bezbednosti, zadužen za ubistva ustaških i albanskih terorista, da je bio veliki patriota i da je ubijen u okolini Gospića pod nerazjašnjenim okolnostima.

Mnogo je pisano i poznato o ovom čuvenom voždovačkom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kriminalcu, ali mnogi ne znaju kako je dobio čuveni nadimak. Kao mladić, već je bio iskusan u uličnim tučama, a prednost mu je bila ta što je bio krupan. Tako mu je prvi nadimak bio jednostavan - "debeli". Dok je odrastao, u beogradskom Zoološkom vrtu postojao je medved koji je njegove prijatelje podsećao na Božovića.

Taj medved se zvao Giška. A ostalo je, što kažu, istorija srpskog podzemlja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.