Gojaznost je krivac za više od 200 bolesti: Gojaznima zato ne nudimo vitkost i sreću već poboljšanje zdravlja

Izvor: Kurir, 29.Feb.2024, 14:05

Gojaznost je krivac za više od 200 bolesti: Gojaznima zato ne nudimo vitkost i sreću već poboljšanje zdravlja

U Srbiji više od 50 odsto građana živi sa prekomernom telesnom masom, a više od 20 odsto živi sa gojaznošću. Zabrinjava što na godišnjem novu raste incidenca pojave gojaznosti kod dece, poručeno je na konferenciji povodom Evropskog i Svetskog dana gojaznosti 4. marta, koju su organizovali stručnjaci Multidisciplinarnog centra za lečenje gojaznosti Univerzitetskog kliničkog centra Srbije (UKCS).

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Više od polovine građana Srbije gojazno

Izvor: B92, 29.Feb.2024

U Srbiji više od 50 odsto građana živi sa prekomernom telesnom masom, više od 20 odsto živi sa gojaznošću, a zabrinjava što na godišnjem novu raste incidenca pojave gojaznosti kod dece, poručeno je danas na konferenciji povodom Evropskog i Svetskog dana gojaznosti 4. marta...U saopštenju Univerzitetskog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.