GOSPODNJE ČUDO: Na 16 kilometara od obale jedan divan stvor je ostavljen u životu - SVAKA ČAST

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2017, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GOSPODNJE ČUDO: Na 16 kilometara od obale jedan divan stvor je ostavljen u životu - SVAKA ČAST

Hvala bogu...

Mornarica Šri Lanke spasila je slona iz Indijskog okeana oko 16 kilometara od severoistočne obale Šri Lanke. Morske struje bile su presnažne čak i za ogromnog slona i odvukle ga na pučinu nedaleko od grada Kokilaija.

Tamo ga je uočila pomorska patrola i krenula u akciju spasavanja. Pozvani su članovi Odeljenja za zaštitu divljih životinja, a došao je i još jedan brod koji je pomogao odvući slona natrag prema obali.

Avinaš Krišnan, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << član Odeljenja za zaštitu divljih životinja, rekao je kako nije neobično zateći slona daleko od obale.

- Slonovi su vrlo dobri plivači, no ne mogu plivati dugo jer se brzo umore zbog velike potrošnje energije. Uz to, slana voda nije dobra za njihovu kožu - tvrdi Krišnan.

Slonovi koriste surlu kao prirodno disajno sredstvo, a imaju i jedinstvenu strukturu pluća koja omogućuje da izdrže varijacije u pritisku iznad i ispod površine mora. Biolozi smatraju da su slonovi naselili Šri Lanku tako što su preplivali morski kanal koji ih deli od samog juga Indije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.