Da li ste čuli za alkohol u prahu?

Izvor: Prva.rs, 24.Apr.2014, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li ste čuli za alkohol u prahu?

Alkohol u prahu, tačnije "palkohol" je novi proizvod koji je dobio odobrenje američke vlade i biće dostupan na tržištu već ove jeseni!
Agencija za porez i trgovinu alkoholom i duvanom odobrila je sedam verzija “palkohola”, uključujući ukuse koktela “margarita” i “kosmopoliten”.

Na sajtu proizvođača “palkohola” proizvod se opisuje kao rešenje na stalno rastuće cene alkohola.
“Ima li šta gore od odlaska na koncert ili sportski događaj, a da >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << morate da platite 10, 15 ili 20 dolara za koktel, sa porezom i bakšišom! Uzmite “palkohol” i uživajte u mešavini pića za deo tog troška”, navodi se u promotivnom materijalu kompanije.

“Pospite ‘palkohol’ na bilo koje jelo i začinite ga dodatno. Neke od naših preporuka su “kamikaze” u gvakamola sosu, rum u sendviču, “kozmo” u salati, a “votka” u jajima za doručak. Eksperimentišite”, navodi kompanija, ističući da se “palkohol” dodaje nakon što je jelo skuvano, jer će alkohol ispariti ako ga ukuvate.

 “Nadamo se da će naš proizvod biti korišćen odgovorno. Ne koristite ‘palkohol’ tokom vožnje”!

Advokat za patente Danijel Kristoferson izjavio je da smatra da kompanija neće dobiti ekskluzivno pravo na proizvodnju alkohola u prahu. On je istakao da alkohol u prahu nije nova stvar, te da se slični proizvodi već prodaju u Japanu i Nemačkoj, čak i u SAD gde je zaveden pod više patenata.
Izvor: zanimljivostidana

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.