ČOVEK IZ IVANJICE PLAŠIO DIVLJE SVINJE RAMŠTAJNOM: Pustio tvrdu muziku da ih rastera - I USPEO JE

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2017, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČOVEK IZ IVANJICE PLAŠIO DIVLJE SVINJE "RAMŠTAJNOM": Pustio tvrdu muziku da ih rastera - I USPEO JE

Kraljina!

Poljoprivrednici su u ivanjičkom kraju pre četiri godine trpeli velike štete od divljih svinja. Kucali su na sva vrata, pozivali lovce u pomoć, ali efekta nije bilo. Morali su da pribegnu alternativnim metodama - jedna od njih je da im zvučnike puste “Ramštajn”! Ova priča je svojevremeno odjeknula Srbijom poput dinamita. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Svašta ljudi rade da odbrane useve od “divljaka”. Sad smo pronašli sistem, pa donesemo radio u njivu, odvrnemo muziku do daske i to svira celu noć. Nema veze koja je muzika, ali po dosadašnjem iskustvu, rok im najmanje prija - objasnio je poljoprivrednik iz Ivanjice Milovan Miletić.

Ukoliko nisu u stanju da ograde imanje, prepušteni su na milost i nemilost ovim štetočinama, koje često iza sebe ostave pravu pustoš. A da bi ogradio tri parcele pod zobom i isto toliko parcela pod krompirom u Butkovu, Miletić je morao da postavi električnu čobanicu u dužini od četiri kilometra, od toga tri kroz šumu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.