A sada i pametni suncobran!

Izvor: Prva.rs, 04.Apr.2014, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A sada i pametni suncobran!

Suncobran “Cumulus Parasol” se sam naduvava svako jutro sa prvim zracima sunca. Kada ga jednom postavite on će se otvarati i zatvarati bez intervencije čoveka, sve dok se ne pokvari…

Ovaj suncobran funkcioniše zahvaljujući ugrađenom ventilatoru, nalik na one koji se koriste za rashlađivanje kućišta računara. Tu je i mreža solarnih ćelija, koja ga napaja, pa sistem može funkcionisati automatski ili pomoću  prekidača koji pali ventilator onda kada vi to poželite.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << />
Bez obzira na vizualno odsustvo aerodinamike, dizajneri ovog suncobrana tvrde da on može izdržati i jake nalete vetra kada je naduvan. Ujedno je i vodootporan, jer je tkanina presvučena slojem silikona. Iako je već predstavljen na sajmu u Milanu, još nije poznato da li će ući komercijalnu proizvodnju.

Izvor: techlifestyle

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.