Zaharova: SAD nisu svetionik demokratije

Izvor: B92, 26.Feb.2021, 13:54

Zaharova: SAD nisu svetionik demokratije

Moskva -- Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova kaže da su SAD izgubile moralno pravo da drže lekcije drugim zemljama o poštovanju prava.

Kako navodi, SAD su kršile prava sopstvenih građana.

Kako je dodala, sve se to dešava u zemlji koja je navikla da se predstavlja kao globalni svetionik demokratije i poziva sve druge da imaju humani pristup onome što nazivaju mirni protesti, prenosi TASS.

"SAD nisu svetionik demokratije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << one su sidro demokratije. Nova američka administracija treba pre svega da pažljivo sasluša svoje građane i da ne vodi lov na veštice kod kuće a da onda hipotetički spekuliše o ljudskim pravima u drugim zemljama", rekla je Zaharova.

U trenutnoj situaciji je, smatra ona, naročito očigledno da Vašington nema moralnih razloga za beskonačne propovedi drugima o ljudskim pravima i slobodama. Zaharova je dodala da su američke vlasti okarakterisale učesnike napada na Kongres 6. januara kao "domaće teroriste".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ZAHAROVA: Amerika izgubila moralno pravo da drži lekcije drugim zemljama! Ona nije svetionik već SIDRO demokratije!

Izvor: Kurir, 26.Feb.2021

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ocenila je danas da su SAD kršenjem prava sopstvenih građana izgubile moralno pravo da drže lekcije drugim zemljama o poštovanju građanskih prava.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.