Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2012, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baćević: Na pomolu dogovor o ruskom kreditu

MOSKVA -

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Baćević izjavio je danas da je na pomolu dogovor o ruskom kreditu za pomoć srpskom budžetu.

Baćević je, u izjavi Tanjugu posle sastanka sa ministrom energetike Rusije Aleksandrom Novakom, precizirao da je reč o sumi od 300 miliona dolara, koja bi trebalo da bude povučena do sredine decembra.

Prema rečima ministra, Srbija je tražila pomoć Rusije i za sledeći budžet i velika je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << verovatnoća da će i tu odgovor biti pozitivan.

Baćević, koji je sa Novakom kopredsednik međuvladine Komisije za ekonomsku, naučnu i tehničku saradnju, rekao je da će sutra sa njim potpisati protokol koji se sastoji od više tačaka, a jedna od njih je i pitanje kredita.

Među ostalim tačkama su, kako je dodao, ubrzanje radova na Južnom toku, pitanje železare Smederevo i Železnice Srbije.

Baćević je rekao da su u razgovorima pokrenuta i neka sporna pitanja, kao što je pitanje dugovanja Srbijagasa Gaspromu.

Ministar rudarstva je u Moskvu doputovao juče, a posetu završava sutra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na pomolu dogovor o ruskom kreditu

Izvor: RTS, 04.Sep.2012

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević izjavio je, posle sastanka sa ministrom energetike Rusije, da je na pomolu dogovor o ruskom kreditu za pomoć srpskom budžetu...Srpski ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević u poseti...

Nastavak na RTS...

Rusi u decembru krpe rupu u budžetu Srbije

Izvor: Mondo, 04.Sep.2012

Milan Bačević izjavio je danas da je na pomolu dogovor o dobijanju ruskog kredita od 300 miliona dolara za pomoć srpskom budžetu...Posle sastanka sa ruskim ministrom energetike Aleksandrom Novakom u Moskvi, ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Srbije rekao je da bi taj iznos...

Nastavak na Mondo...

Rusima ponuđena Železara za jedan dolar

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Sep.2012

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević izjavio je danas da je ruskoj strani ponuđeno da kupe Železaru Smederevo za jedan dolar.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Baćević: Ruska kompanija zainteresovana za "Železaru Smederevo"

Izvor: Blic, 04.Sep.2012

Milan Baćević, ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, izjavio je danas da je jedna ruska kompanija zainteresovana za preuzimanje železare u Smederevu...- Ta kompanija pre tri dana je bila na razgovorima u Beogradu - rekao je Baćević novinarima u ambasadi Srbije u Moskvi,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.