Izvor: Vostok.rs, 25.Nov.2011, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Kalašnjikov“ osposobili za jednoruke

25.11.2011. -

Konstruktori fabrike „Ižmaš", jednog od najvećih preduzeća za proizvodnju oružja u Rusiji, osposobili su automat „Kalašnjikov" za slobodno korišćenje jednom rukom. Naslednik čuvenog AK-76 će biti predstavljen u decembru. Konstruktori kažu da će vojnik, u slučaju da mu je jedna ruka povređena ili zauzeta, drugom moći da vrši sve neophodne funkcije. Prema rečima glavnog konstruktora Vladimira Zlobina uz sve promene pouzdanost automata je sačuvana.

Izvor: Golos Rossii

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova verzija Kalašnjikova, automatska puška za jednoruke

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Nov.2011

MOSKVA - Konstruktori najpoznatijeg modela automatske puške "Kalašnjikov" ističu da će vojnik, u slučaju da mu je jedna ruka povređena ili zauzeta, drugom moći da vrši sve neophodne funkcije

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.