Moskva se uzdržava

Izvor: B92, 03.Jul.2022, 18:07

"Moskva se uzdržava"

Moskva -- Moskva se uzdržava od uzvratnih koraka na dejstva Kijeva, ali pomno prati situaciju, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Do sada smo se uzdržavali od ovakvih koraka, ali ćemo veoma pažljivo pratiti razvoj situacije. Oni koji se ponašaju na ovaj način treba da budu svesni da im se, ako se provokacije nastave, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << loše piše", rekla je ona.

Prema njenim rečima, napadi Kijeva na stambena naselja vrše se kako bi se podstakli uzvratni udari.

"Cilj kijevskog režima je da izvede napade nevođenim oružjem na stambene zone gradova. Ovo nije prvi put da se to dešava", rekla je za televiziju "Rusija 24".

"Shvatamo da ova dejstva režima u Kijevu ne samo što su koordinisana sa zapadnim pokroviteljima, već su im oni najverovatnije sugerisali. To se radi kako bi nas podstakli da izvodimo slične uzvratne udare, a zatim da još više razvijaju antirusku histeriju", dodala je Zaharova.

Portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov ranije je izjavio da je ukrajinska strana raketama i bespilotnim letelicama nanela udare na stambena naselja Belgoroda i Kurska, gde nema vojnih objekata.

Prema njegovim rečima, ovaj raketni udar je "planiran i izveden protiv civilnog stanovništva ruskih gradova".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.