Vlast uzvraća opoziciji: Priznajte poraz

Izvor: Radio 021, 30.Apr.2016, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlast uzvraća opoziciji: Priznajte poraz

Fisoki funkcioner SNS Nebojša Stefanović osudio je protest opozicije ispred RIK-a i naveo da je taj skup pokazao debakl opozicije, dok lider SVM Ištvan Pastor smatra da su okupljanja i protesti legitimno sredstvo političke borbe, ali ne i upadi u zgradu RIK.

Stefanović je rekao da se ispred sedišta RIK u Beogradu okupilo oko 1.700 ljudi, koji su, kako kaže, organizovano autobusima došli iz Kraljeva, Pančeva i drugih mesta.

- Toliko su mogli da se okupe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Pajtić, Tadić, Jovanović, Obradović, Petrović, Veselinović, ali i Mladen Obradović, Sandulović. Kad oduzmete sve te sjajne veličine, zapitam se koliko je naroda bilo - rekao je Stefanović.

Stefanović je rekao da SNS od opozicije samo traži da "prizna poraz".

- U velikom broju mesta osvojili smo preko 40 odsto glasova. Oni se trude da zadrže vlast gde mogu, ali narod ih ne želi. Vučić je od njih pošteniji 20 puta, ozbiljniji i odgovorniji od njih koji hoće demokratski da vladaju. Ova vlada će im omogućiti da se ponašaju u skladu sa zakonom - rekao je Stefanović.

Dodao je i da se nikako neće tolerisati ponašanje opozicije koja je upala u Republičku izbornu komisiju i koja je na "najbrutalniji" način pokušala da utiče na rad RIK-a. - Napali su damu, člana RIK-a. Mi vodimo politiku na način da štitimo intrese građana, ali nećemo da štitimo njihov lopovluk i njihovo banditsko ponašanje - naveo je on i dodao da je opozicija pokazala "sramno ponašanje" napadajući žene. 

Predsednik SVM Ištvan Pastor je rekao da je veoma važno da se izborni proces okonča u legitimnim uslovima, uz ocenu da je on od početka bio strahovito problematičan, te da RIK nikad nije imala toliko problema kao tokom ovih izbora.

- Tu mislim na zloupotrebu manjinskih lista, falsifikovanje potpisa podrške za pojedine liste i kao epilog te priče je ono što se dešavalo u toku izborne noći - rekao je Pastor, koji je naglasio da ne sumnja u rad RIK-a.

Dodao je i da se kroz nastup pojedinih političkih stranaka vrši neka vrsta pritiska na rad RIK i celo društvo. S druge strane, kaže, jasno je da se onaj ko je na rubu cenzusa bori za preskakanje te granice od pet odsto, ali i dodaje da u izborima svaki glas igra veliku ulogu. - Mislim da su izbori proces u kojem brojke igraju značajnu ulogu, mi smo na lokalu na nekim mestima gubili po mandat zbog četiri ili pet glasova. To je tako i sa tim čovek mora da se pomiri - rekao je Pastor

On je naveo da srpsko društvo posle ovog izbornog ciklusa može da izvuče pouku da se izbori više ne mogu organizovati na isti način.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.