SDU: Ukidanje presude Obradoviću poraz pravde

Izvor: RTS, 01.Feb.2013, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDU: Ukidanje presude Obradoviću poraz pravde

Odluka Apelacionog suda da ukine prvostepenu presudu, kojom je vođa Obraza Mladen Obradović osuđen na dve godine, najnoviji je poraz pravde u Srbiji, saopštila Socijaldemokratska unija. Ovo nije samo jedna u nizu odluka nadležnog suda, već i udar na temelje ove zemlje, ocenjuje SDU.

Ukidanje presude vođi Obraza Mladenu Obradoviću >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predstavlja najnoviji u nizu poraza pravde i borbe za moderno i građansko društvo u Srbiji, saopštila je Socijaldemokratska unija.

"Bez obzira koji su motivi i formalni razlozi za ono što se dogodilo ovo je svakako mračan dan za pravdu u Srbiji", navodi se u saopštenju.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Obradović bio osuđen na dve godine zatvora zbog učestvovanja u sprečavanju održavanja "Parade ponosa" oktobra 2010. godine i vratio predmet Višem sudu u Beogradu na ponovno suđenje.

"Iako nismo videli obrazloženje presude, pa se stoga ne zna da li je ovaka odluka donesena zbog toga što je formalno povređena procedura, ono što je svakako očigledno je da je nasilje, koje se dogodilo, a za koje je optužen vođa Obraza, video ceo svet", navodi SDU.

Socijaldemokratska unija smatra i da "ovo nije bio privatni incident već organizovani linč koji se odvijao pred očima javnosti".

"Današnja presuda nije samo jedna u nizu odluka nadležnog suda, već je i udar na same temelje ove zemlje", ocenjuje SDU.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Labris: Odluka Apelacionog suda - poraz pravde

Izvor: Akter, 01.Feb.2013

Organizacija za promociju lezbejskih ljudskih prava, „Labris”, ocenila je večeras da je odluka Apelacionog suda u Beogradu da ukine prvostepenu presudu vođi desničarske organizacije „Obraz” Mladenu Obradoviću „najnoviji poraz pravde i pravne države”

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.