Optužnica protiv vođe Obraza

Izvor: B92, 24.Dec.2010, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv vođe "Obraza"

Beograd -- Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu protiv vođe "Obraza" Mladena Obradovića zbog sumnje da je organizovao nerede tokom održavanja Parade ponosa.

Optužnica je u sredu 22. decembra prosleđena Višem sudu u Beogradu, izjavila je Tanjugu portparolka suda Dušica Ristić.

Optužnicom su, pored ostalih pripadnika te organizacije, obuhvaćeni Damir Grbić i Krsto Milovanović.

Oni su uhapšeni 10. oktobra, i nalaze se u pritvoru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji im je određen zbog postojanja opasnosti da bi mogli ponoviti krivično delo, odnosno zbog postojanja teških okolnosti pod kojima je delo izvršeno i zaprećene zatvorske kazne više od 10 godina.

Optuženi se terete da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu, za koje im preti kazna do 12 godina zatvora.

Zbog nereda tokom Parade ponosa, 10. oktobra ove godine, krivični postupci se vode protiv više od 150 izgrednika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OPTUŽEN VOĐA "OBRAZA" MLADEN OBRADOVIĆ

Izvor: Kurir, 24.Dec.2010

BEOGRAD - Protiv vođe "Obraza" Mladena Obradovića Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu zbog sumnje da je organizovao nerede povodom održavanja "Parade ponosa" u Beogradu 10. oktobra, objavio je RTS...Optužnica kojom su, pored ostalih pripadnika te organizacije, obuhvaćeni Damir...

Nastavak na Kurir...

Optužnica protiv vođe "Obraza"

Izvor: S media, 24.Dec.2010

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu protiv vođe "Obraza" Mladena Obradovića zbog sumnje da je organizovao nerede tokom održavanja Parade ponosa...Optužnica je u sredu 22. decembra prosleđena Višem sudu u Beogradu, izjavila je portparolka suda Dušica Ristić...Optužnicom su,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.