Odloženo razmatranje žalbi za Obraz

Izvor: B92, 03.Jul.2012, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo razmatranje žalbi za Obraz

Beograd -- Apelacioni sud u Beogradu odložio je za 13. septembar razmatranje žalbi na presudu kojom je vođa Obraza Mladen Obradović osuđen na dve godine zatvora.

Obradović je osuđen zbog organizovanja nereda povodom "Parade ponosa" 2010. godine, a njegovi saradnici na kazne od osam meseci do godinu i po dana zatvora.

Javna sednica Apelacioni suda odložena je jer više optuženih, medju kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je i Obradović, nije dobilo poziv za sednicu, a želeli su da joj lično prisustvuju.

Viši sud u Beogradu osudio je u aprilu prošle godine, osim Obradovića, njegovu suprugu Jelenu na godinu dana kućnog zatvora, koja je tada bila u osmom mesecu trudnoće.

Članovi "Obraza" Krsto Milovanović i Damir Grbić osudjeni su na po godinu i šest meseci zatvora. Ostali optuženi za izazivanje nereda Miloš Popović , Marko Lazarević, Dušan Ilić, Igor Marinković, Nikola Vidović, Aleksandar Živković i Srdjan Savović osudjeni su na deset meseci zatvora, dok su Mladen Milosavac i Goran Andrejev osudjeni na godinu zana zatvora.

Dobrica Radonjić je osudjen na osam meseci zatvora. Oni su osudjeni jer su se od početka oktobra 2010. godine pa do dana održavanja "Parade ponosa" 10. oktobra dogovarali kako da organizovano spreče njeno održavanje.

Sud je optužene oglasio krivim zbog izvršenja krivičnog dela nasilničkog ponašanja na javnom skupu, za koje je zaprećena maksimalna kazna od 12 godina zatvora. Ustavni sud Srbije pre mesec dana zabranio je delovanje "Obraza".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odložena sednica za žalbe članova "Obraza"

Izvor: Blic, 03.Jul.2012

Apelacioni sud u Beogradu odložio je danas za 13. septembar razmatranje žalbi na presudu kojom je predvodnik zabranjene organizacije "Obraz" Mladen Obradović osuđen na dve godine zatvora zbog organizovanja nereda povodom "Parade ponosa" 2010. godine, a njegovi saradnici na kazne od osam meseci do...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.