Obrazovac tuži NN lice zbog pretnji gejevima: Pretnje su na latinici i pune gramatičkih grešaka!

Izvor: Blic, 11.Apr.2014, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obrazovac tuži NN lice zbog pretnji gejevima: Pretnje su na latinici i pune gramatičkih grešaka!

Vođa zabranjenog pokreta "Obraz" Mladen Obradović predao je danas Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal tužbu protiv NN osoba koje su zloupotrebile ime te organizacije i njegovo lično ime tako što su putem SMS poruka i elektronske pošte slale preteće poruke pripadnicima LGBT populacije.

Obradović je novinarima ispred "Palate pravde" rekao da je sporni i-mejl, koji je upućen 1. aprila LGBT aktivistima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stigao i na i-mejl adresu Srpske radikalne stranke i pokreta "Naši", i da se jasno vidi da je pismo upućeno sa adrese sender@5ymail.com, a da je navodna adresa pokret.obraz@gmail.com korišćena kao kamuflaža.

- Svako ko je video ovaj lažni mejl mogao je po njegovoj sadržini da se uveri da je u pitanju čista laž i falsifikat. Mejl je pisan latinicom, ja pišem ćirilicom. U njemu se koriste neprihvatljive formulacije i pozivi na ubistvo, pritom je prepun gramatičkih i pravopisnih grešaka. To je nešto što ne može biti ni moje delo niti bilo koga iz 'Obraza' ili SRS - kazao je Obradović.

Prema njegovim rečima, Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal ima instrumente da utvrdi sa kog računara je ta poruka poslata i ko je pošiljalac.

Obradović smatra da su takvu poruku poslali oni koji upravo žele da on i "Obraz" budu optuženi za ovo, kako je rekao, "gnusno delo".

U spornoj poruci se članovi SRS i takozvanih patriotskih organizacija pozivaju na klanje članova Gej-strejt alijanse, a u potpisu se navodi ime Mladena Obradovića i pokreta "Obraz".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.