Zaratili Mićunović i Đukanović

Izvor: B92, 04.Feb.2011, 06:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zaratili" Mićunović i Đukanović

Beograd -- Brano Mićunović, koji slovi za šefa podzemlja Crne Gore, zaratio je sa bliskim prijateljem, bivšim premijerom Milom Đukanovićem zbog afere "Zavala", piše Blic.

U aferi "Zavala" uhapšeni su gradonačelnik Budve Rajko Kuljača, potpredsednik opštine Dragan Marović i devetoro funkcionera gradske uprave.

Afera koja je izbila krajem decembra, odmah je izazvala sukob Đukanovića i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Svetozara Marovića, doskorašnjeg potpredsednika Vlade Crne Gore, čiji je brat Dragan Marović među uhapšenima.

Dragan Marović je sa ostalim saučesnicima osumnjičen za zloupotrebu položaja kojom je omogućena nezakonita gradnja apartmanskog kompleksa na rtu Zavala kod Budve.

Sukob Đukanovića i Marovića izazvao je i podelu u vladajućem DPS i izdvajanje budvanskog odbora stanke, koje otvoreno podržava uhapšene gradske funkcionere.

"Brano Mićunović je stao na stranu budvanskog DPS-a. Sa rukovodiocima Gradskog odbora ove stranke imao je nekoliko sastanaka i time javno pokazao koju stranu podržava u ovoj aferi”, kaže za "Blic” izvor upoznat sa dešavanjima u Crnoj Gori.

On navodi da Mićunović ima i poseban razlog za aktivnu ulogu u slučaju "Zavala”, a to su investicije uložene u posao oko Zavale - kaže taj izvor.

Koliko je novca uložio Mićunović i u kakvim je odnosima sa ruskom kompanijom "Miraks grupa”, koja je investitor radova, a čiji je vlasnik biznismen Sergej Polonski, javnosti nije poznato.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.