Izvor: Glas javnosti, 16.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva čestitka iz Srbije

PODGORICA - Crnogorski premijer Milo Đukanović predao je juče francuskom predsedniku Nikoli Sarkoziju zvaničan, pisani, zahtev Crne Gore da dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji (EU), javljaju agencije.

Sastanak Đukanovića sa predsednikom Francuske, predsedavajućom EU, počeo je oko podne, a sastanku sa Sarkozijem u Jelisejskoj palati prisustvovao je i komesar za proširenje EU Oli Ren.

Ren je naglasio da je „evropska perspektiva zemalja zapadnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Balkana, uključujući i Crne Gore, ključna za stabilnost i prosperitet regiona i EU“.

REGIONALNA SARADNJA NIJE IDEALNA

BEOGRAD - Regionalna saradnja nije idealna, ali zemlje sarađuju na ostvarenju zajedničkog evropskog cilja, ocenjeno je juče na zasedanju radne grupe za regionalnu saradnju Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji.

Direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević naglasila je da je od 2000. godine regionalna saradnja prirodni odgovor na izazove sa kojim se region suočava.

- To ne znači da je regionalna saradnja idealna, jer problema ima mnogo - rekla je Delevićeva.

Ona je istakla da sve zemlje regiona imaju zajedničku evropsku budućnost i sarađuju u razmeni iskustava i lobiraju za ostvarivanje zajedničkih ciljeva.

Prvo ide čestitka iz Beograda što je premijer podneo zahtev Sarkoziju, pa onda ide čestitka kad Sarkozi to prosledi Briselu, pa sledeća čestitka kad to zavedu u arhivi, onda čestitka kad obaveste Podgoricu da je zahtev zaveden pod tim i tim brojem, onda čestitke za redovne urgencije, svaka tri meseca narednih 20 godina. Biće stalno kod nas veselo, čestitke, slavlja, proslave, možda i zasvira neko na uvo i svi zapevamo. Ajde, nek nam je nazdravlje podnošenje zahteva, živeli!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.