Premijeri na početku gradnje autoputa

Izvor: S media, 14.Okt.2009, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijeri na početku gradnje autoputa

Premijeri Srbije, Crne Gore i Hrvatske, Mirko Cvetković, Milo Djukanović i Jadranka Kosor, prisustvovaće sutra u selu Mrke, kod Podgorice, svečanom početku izgradnje autoputa Bar- Boljare.

Osim njih, početku gradnje te važne saobraćajnice, koji mediji nazivaju "poslom decenije" i "kičmom Balkana", prisustvovaće i ministri saobraćaja tri države.

Crnogorski ministar saobraćaja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Andrija Lompar rekao je podgoričkim "Vijestima" da će izgradnja autoputa izmedju Srbije i Crne Gore "simbolično biti početak novog povezivanja balkanskih država".

On je dodao da će autoput biti kičma ekonomskog razvoja čitavog regiona i ukazao da će najveći uticaj imati na sever Crne Gore, čiji je razvoj poslednje decenije zaostao u odnosu na ostale krajeve.

"Izgradnja ovako krupnog infrasrukturnog objekta angažovaće gotovo sve resurse koje Crna Gora ima u oblasti gradjevinarstva i pozitivno će uticati na rast BDP-a", rekao je Lompar.

U prvoj fazi izgradnje autoputa gradiće se deonica Podgorica - Mateševo, duga 40 kilometara, koju je Lompar ocenio kao "najtežu" zbog toga što je na tom delu puta potrebno sagraditi 19 tunela i i 28 mostova.

Direktor hrvatskog "Konstruktora", koji je dobio koncesiju za autoput Bar-Boljare, Željko Ždrebić, najavio je da će izgradnja deonice Podgorica-Mateševo trajati četiri godine i dodao da će izvodjač do kraja kodine obezbediti i drugu polovinu novca potrebnog za taj projekat.

Ždrebić je rekao da za "Konstruktor" ne postoji nijedan problem da bi objavio koncesioni ugovor o gradnju puta potpisan sa Vladom Crne Gore, ali da to neće učiniti "jer je to nešto što je u principu poslovna tajna".

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.